Káva z Kostariky je nazývaná aj ako klasická šálka kávy, čo značí, že je vyvážená vo všetkých smeroch. Tarrazú je najznámejšia a najkvalitnejšia kostarická káva. Vo svete je vysoko cenená a vyhľadávaná.
Káva má plné telo. Je zamatovo jemná s bohatou chuťou, kde prevládajú citrusovo-ovocné tóny (pomaranč, jablko) spolu s chuťou čokolády, lieskového orecha i karamelu, v dochuti jemne vanilková.
Označenie SHB značí strictly hard bean - len tvrdé zrná. Tvrdosť zŕn ovplyvňuje kvalitu. Tvrdé zrná sú charakteristické pre vysoké nadmorské výšky (tento krát ide o 1 200 – 1 800 nad m n. m.) a káva pripravená z takýchto zŕn je jemnejšia a výraznejšia.
Skratka EP znamená "European Preparation" (Európska príprava). Tento termín označuje špecifický spôsob triedenia kávových zŕn, pri ktorom sa ručne alebo mechanicky odstraňujú defektné zrná, nečistoty a zlomené kúsky. Pri európskej príprave sa káva triedi podľa prísnych štandardov a obsahuje maximálne 4 defektné zrná na 300 g kávy.
A aby ste mali maximálny pôžitok z našej kávy, vyberte si pre Vás ten najvhodnejší stupeň praženia!
Nový komentár