Panel používateľa

Káva z El Salvador

El Salvador produkuje iba arabiku. Z variet je najviac zastupená Bourbon s 68% podielom, ďalej nasleduje Pacas s 29% podielom a zvyšné 3% ostávajú pre ďalšie variety.

Klasifikácia kávy, a aj kvality, závisí od nadmorskej výšky, v ktorej sa káva pestuje, čím vyššia nadmorská výška, tým kvalitnejšia káva:

  • Strictly High Grown (SHG): nad 1200 m n. m.
  • High Grown: medzi 900 a 1200 m n. m.
  • Central Standard: medzi 600 a 900 m n. m.

Prevažné množstvo (71%) je klasifikované ako SHG a HG.

Šálka salvadorskej kávy predstavuje veľmi čistú a vyváženú chuť s príjemnou arómou, s dobre vyváženým telom, s ostrou, ale zároveň jemnou aciditou, s čokoládovými a orieškovými tónmi. Je podobná kostarickým a guatemalským kávam, regiónu Antigua.

Salvador

V poslednej dobe sa El Salvador špecializuje na gurmánske kávy. Minimálne požiadavky na označenie „gourmet coffee" salvadorského Coffee Councilu sú:

  • najmenej 90% tradičných variet: Bourbon, Pacamara or Maragogipe;
  • zber 100% dozretých čerešní, farby červeného vína;
  • čerešne musia byť uložené v špeciálnych zásobníkoch: zásobník nesmie obsahovať žiadne nedozreté plody;
  • úprava musí byť oddelená od ostatnej kávy;
  • prírodná fermentácia;
  • pranie v čistej čerstvej vode;
  • 100% sušenie slnkom;
  • prebraté a vyčistené;
  • exportná klasifikácia: 0% defektov, 100% veľkosť zŕn nad 16;
  • uložené v špeciálnych vreciach;
  • zrná zelenomodrej farby;
  • priemerná vlhkosť 12.0%.

Viac o Salvadorskej káve nájdete na www.salvadorancoffees.com

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info