Panel používateľa

Káva zo Zimbabwe

Káva produkovaná v Zimbawe je v tieni kenskej kávy. Je však tiež veľmi dobre vyvážená a komplexná, s chuťovým profilom podobným kávam centrálnej východnej Afriky. Káva sa pestuje v provinciách Manicaland a Mashonaland pozdĺž hranice s Mozambikom. Hlavné spracovateľské oblasti sú Chipinge (tiež Chapina) a Mutare.

Pestovanie sa datuje od roku 1890, keď pionieri z Kapského mesta začali pestovať kávu vo východných horách pre vlastnú spotrebu. V roku 1950 malá skupina farmárov so skúsenosťami z Kene a Indie začala pestovať kávu komerčne. V 1960 založili asociáciu pestovateľov kávu a produkcia sa začala zvyšovať. Pestuje sa hlavne varieta SL28, vyšľachtená v Keni. V súčasnosti sa produkuje 80 000 vriec kávy, pričom viac ako 70 000 ide na export. V krajine sa spotrebuje len 4000 vriec kávy.

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie