Farma Santa Cruz sa nachádza na juhu Minas Gerais, v meste Paraguaçu. Hornatý terén a dostatok vody vytvára priaznivé podmienky pre produkciu kávy. Farma bola získaná súčasnými majiteľmi v roku 1992, dovtedy boli na daných pozemkoch len pomarančové plantáže. Farma, pestujúca kávu na ploche 392 ha, za súčasného vedenia získala najvýznamnejšie certifikácie v kávovom biznise - UTZ Certified, Rainforest Alliance, a Certifica Minas, plus je združená v BSCA (Brazílska asociácia špeciálnych káv).
Ponúkaná brazílska káva jednoznačne stojí za ochutnanie, nakoľko sa odlišuje svojím spracovaním. Proces zahŕňa fermentáciu kávových zŕn v bezkyslíkovom (anaeróbnom) prostredí, čo môže viesť k jedinečným a komplexným chuťovým profilom vo finálnej šálke. Počas procesu fermentácie sú kávové čerešne uzavreté vo vzduchotesnej nádobe alebo nádrži s obmedzeným množstvom kyslíka. To spôsobuje, že sa prírodné cukry v kávových čerešniach rozkladajú a interagujú s kávovými zrnami, čo vedie k jedinečným chuťovým profilom. Producenti kávy po celom svete experimentujú s rôznymi premennými, ako je typ nádoby, teplota a dĺžka fermentácie, aby vytvorili nové a vzrušujúce chuťové profily.
Môžte očakávať hladkú, dobre vyváženú šálku kávy s tónmi karamelu, orieškov, chuť je umocnená sladkosťou granátového jablka.
Producentka: Josiani Moraes
Varieta: Catucai
Nadmorská výška: 990 - 1100 m n. m.
Proces spracovania: natural anaerobic
A aby ste mali maximálny pôžitok z našej kávy, vyberte si pre Vás ten najvhodnejší stupeň praženia!
Nový komentár