Kvalita panamskej kávy býva excelentná, častokrát presahuje kvalitu nejednej, omnoho drahšej kávy. Na kvalite kávy sa podieľa unikátna mikroklíma jednotlivých oblastí. Formuje ju východozápadný tvar Panamy podporujúci prúdenie studených vetrov cez centrálne horské pásmo. Vulkanická pôda je bohatá na živiny a minerálne látky a podporuje kvalitu panamskej kávy.
Plantáž La Gloria bola zaregistrovaná ako poľnohospodárska farma v roku 1904. Farma sa nachádza na vysočine Boquete, mieste preslávenom kvalitou kávy. Káva je pestovaná v nadmorskej výške 1 360 – 1 500 m n. m. pri zachovanej pôvodnej vegetácii (aj 12-metrové pôvodné tieňové stromy). Táto káva má jemné telo, citrónovú kyslosť a chuť tropického ovocia a karamelu.
A aby ste mali maximálny pôžitok z našej kávy, vyberte si pre Vás ten najvhodnejší stupeň praženia!
Nový komentár