Dátum praženia: 21. 03. 2023
Stupeň praženia: full city
Káva vo full city pražení má oproti nášmu tradičnému full city ++ praženiu mierne vyššiu aciditu a viac chuťových tónov. Je vhodná na espresso, ale aj na prekvapkávanú, či zalievanú kávu. City + má ešte výraznejšiu aciditu a pestrejšiu paletu chutí oproti nižšie uvedenému popisu. Je vhodnejšia na zalievanú a prekvapkávanú kávu. Obe sa hodia na prípravu v aeropresse. Ktorý je ten najlepší stupeň praženia pre Vás?
Káva sa v Keni pestuje vo vysokých nadmorských výškach a na vulkanických pôdach. Je jednou z najlepších káv sveta. Je spracovávaná mokrým procesom a je najjemnejšou východoafrickou kávou.
Kvalita AB al. AA podľa veľkosti zŕn.
Má plnú a bohatú chuť, výraznú aciditu vínnych tónov, zabalenú do chuti sladkého ovocia. Telo kávy je prevažne stredné. V chuti sa ďalej objavujú citrusové tóny a tóny lesného ovocia.
Nový komentár