Ponúkanú kávu produkujú rôzni malí farmári. V južných horách je podnebie takmer ideálne na produkciu vysokokvalitnej kávy arabica. Označenie "AA" znamená, že kávové zrná sú veľké a rovnomerne tvarované, čo je indikátorom vysokej kvality.
Káva sa vyznačuje plnou chuťou, ľahkým náznakom kakaa a jemným ovocným nádychom.
Káva sa selektívne zbiera a v ten istý deň sa rozdrví. Po rozdrvení sa káva suší na afrických sušiacich lôžkach. Keď pergamen dosiahne optimálnu vlhkosť, je doručený do AMCOS, blízkeho družstva. Tie potom prijímajú kávu od mnohých rôznych farmárov a prepravujú ju ako jednu zásielku do suchého mlyna. Odtiaľ sa melie a spracováva na prepravu.
Nadmorská výška: 1 500 - 1 900 m n. m.
Výroba kávy v Tanzánii je dôležitým aspektom jej hospodárstva, pretože je jej najväčšou exportnou plodinou. Priemerná produkcia kávy v Tanzánii je medzi 30 a 40 000 tonami ročne, z čoho asi 70% je Arabica a 30% Robusta.
A aby ste mali maximálny pôžitok z našej kávy, vyberte si pre Vás ten najvhodnejší stupeň praženia!
Nový komentár