Dátum praženia: 20. 01. 2025
Stupeň praženia: full city
Káva vo full city pražení má oproti nášmu tradičnému full city ++ praženiu mierne vyššiu aciditu a viac chuťových tónov. Je vhodná na espresso, ale aj na prekvapkávanú, či zalievanú kávu. City + má ešte výraznejšiu aciditu a pestrejšiu paletu chutí oproti nižšie uvedenému popisu. Je vhodnejšia na zalievanú a prekvapkávanú kávu. Obe sa hodia na prípravu v aeropresse. Ktorý je ten najlepší stupeň praženia pre Vás?
Káva sa v Keni pestuje vo vysokých nadmorských výškach a na vulkanických pôdach. Je jednou z najlepších káv sveta. Je spracovávaná mokrým procesom a je najjemnejšou východoafrickou kávou. Kvalita AB al. AA podľa veľkosti zŕn.
Región: Mount Kenya (z rôznych fariem)
Nadmorská výška: 1750 - 1900 m n.m.
Varieta: SL 28
Má plnú a bohatú chuť, strednú aciditu, zabalenú do chuti sladkého ovocia (citrusového a lesného). Telo kávy je prevažne stredné.
Nový komentár