Dátum praženia: 29. 05. 2024
Stupeň praženia: city +
Káva vo full city pražení má oproti nášmu tradičnému full city ++ praženiu mierne vyššiu aciditu a viac chuťových tónov. Je vhodná na espresso, ale aj na prekvapkávanú, či zalievanú kávu. City + má ešte výraznejšiu aciditu a pestrejšiu paletu chutí oproti nižšie uvedenému popisu. Je vhodnejšia na zalievanú a prekvapkávanú kávu. Obe sa hodia na prípravu v aeropresse. Ktorý je ten najlepší stupeň praženia pre Vás?
Ponúkanú kávu vyrábajú rôzni drobní farmári v Gedeb Woreda na juhu kávovej oblasti Yirgacheffe.
Ide o ovocnú kávu s citrusovou aciditou v kombinácii s ľahkým telom. Sladká chuť sušeného ovocia a čučoriedok je v závere umocnená kvetinovými tónmi jazmínu.
Región: Yirgacheffe
Okres: Gedeb Woreda
Nadmorská výška: 1950 - 2300 m n.m.
Varieta: Heirloom
Spracovanie: prírodné (sucho spracovaná)
Etiópska káva sa vyznačuje najnižším obsahom kofeínu.
Nový komentár