Dátum praženia: 02. 05. 2024
Stupeň praženia: city +
Káva vo full city pražení má oproti nášmu tradičnému full city ++ praženiu mierne vyššiu aciditu a viac chuťových tónov. Je vhodná na espresso, ale aj na prekvapkávanú, či zalievanú kávu. City + má ešte výraznejšiu aciditu a pestrejšiu paletu chutí oproti nižšie uvedenému popisu. Je vhodnejšia na zalievanú a prekvapkávanú kávu. Obe sa hodia na prípravu v aeropresse. Ktorý je ten najlepší stupeň praženia pre Vás?
Huehuetenango je jedným z troch nevulkanických regiónov Guatemaly, najvyššie položený a najsuchší pri pestovaní, čo z neho robí jeden z najlepších na výrobu kávy. Vybraná guatemalská káva má čistú a vyváženú chuť, s citrusovými a čokoládovými tónmi.
Označenie SHB značí strictly hard bean - len tvrdé zrná. Tvrdosť zŕn ovplyvňuje kvalitu. Tvrdé zrná sú charakteristické pre vysoké nadmorské výšky 1500 – 2000 m n. m. a káva pripravená z takýchto zŕn je jemnejšia a výraznejšia.
Nový komentár