Panel používateľa

Nikaragua, pražená zrnková káva - La Escondida, Laurina, natural, city +, 250 g

Nikaragua, pražená zrnková káva - La Escondida, Laurina, natural, city +, 250 g

Hodnotenie produktu: Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

Vaše hodnotenie:

VÝPREDAJ

Káva pražená v stupni city +.

8,08 € s DPH

9,50 € s DPH Zľava 1,43 €

stupeň praženia

Dostupnosť: Skladom

Dátum praženia: 08. 03. 2024

Stupeň praženia: city +

Káva vo full city pražení má oproti nášmu tradičnému full city ++ praženiu mierne vyššiu aciditu a viac chuťových tónov. Je vhodná na espresso, ale aj na prekvapkávanú, či zalievanú kávu. City + má ešte výraznejšiu aciditu a pestrejšiu paletu chutí oproti nižšie uvedenému popisu. Je vhodnejšia na zalievanú a prekvapkávanú kávu. Obe sa hodia na prípravu v aeropresse. Ktorý je ten najlepší stupeň praženia pre Vás?

Milujete kávu, ale z nejakých dôvodov máte obavy z kofeínu? Táto káva je určená práve pre Vás! Či už ste počas dňa vypili veľa káv, ale jednu by ste si ešte dali, alebo musíte obmedzovať príjem kofeínu zo zdravotných dôvodov.

Káva pochádza z regiónu Lipululo, Jinotega, farmy La Escondida, kde je pestovaná v nadmorskej výške 975-1 230 m n. m. rodinnou firmou, ktorá sa už viac ako 100 rokov venuje pestovaniu kávy. Ide o vysoko kvalitnú kávu pestovanú systémom shadow growing, v tieni vyšších rastlín. Znížený obsah kofeínu, znižuje aj horkosť kávy. Má hodvábne telo, vínnu kyslosť, chuť čerešní, hnedého cukru a manga. Ide o veľmi vyrovnanú kávu s vyváženým, typicky kávovým chuťovm profilom. Je spracovaná suchým (naturálnym) spôsobom.

Ponúkaná káva je nielen chutná, ale je výnimočná vďaka vzácnosti odrody Laurina (známa aj ako káva Bourbon Pointu, je prirodzenou mutáciou odrody Bourbon). Prvýkrát bola táto varieta objavená ako divo rastúca na ostrove Réunion v Indickom oceáne (predtým známy ako Bourbon), východne od Madagaskaru. Názov Laurina údajne pochádza z podobnosti kávovníka s vavrínovými rastlinami: vždyzelený ker s veľkými, oválnymi listami. Je pre ňu charakteristický prirodzene nižší obsah kofeínu v porovnaní s inými odrodami arabiky (asi len 1/3 až 1/2 obsahu kofeínu oproti iným odrodám).

A prečo je ešte jedinečná? Lebo je na trhu s kávou raritou! Nízky obsah kofeínu, pre ktorý je tak cenená, znižuje schopnosť kávovníka odolávať škodcom, čo zvyšuje jej náročnosť na pestovanie aj zber (čerešne Laurina sú chúlostivejšie ako iné odrody, preto ich treba zbierať opatrne, silné dažde spôsobujú ich predčasné spadnutie). Zároveň jej rast oproti iným odrodám je pomalší.

 

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti

Prihlásenie