Stupeň praženia: full city
Dátum praženia: 27. 01. 2022
Exotická káva pestovaná haciendou El Cafetal na najvýchodnejšom ostrove Galapágskeho súostrovia - San Cristobal. Káva je pestovaná na vulkanickom ostrove s mimoriadne vlhkou a drsnou klímou, čo jej dáva výnimočné vlastnosti. Je ťažká a zemitá, zároveň sladká a jemná, s dobrým telom a rafinovanou aciditou.
Pestovanie v BIO kvalite je samozrejmosťou, nakoľko ide o rezerváciu UNESCO.
Káva vo full city pražení má oproti nášmu tradičnému full city ++ praženiu mierne vyššiu aciditu a viac chuťových tónov. Je vhodná na espresso, ale aj na prekvapkávanú, či zalievanú kávu. City + má ešte výraznejšiu aciditu a pestrejšiu paletu chutí. Je vhodnejšia na zalievanú a prekvapkávanú kávu. Obe sa hodia na prípravu v aeropresse.
Nový komentár