Ponúkaná káva pochádza z provincie Severné Kivu (blízko hraníc s Rwandou a Ugandou). Je dopestovaná pri jazere Eduard, neďaleko Národného parku Virunga, rozsiahlej oblasti venovanej ochrane biodiverzity flóry a fauny, známej ako domov goríl.
V júli 2014 miestni farmári spolu s medzinárodnými mimovládnymi organizáciami založili družstvo Kawa Kabuya s cieľom oživiť kávový priemysel a zlepšiť životnú úroveň poľnohospodárov v regióne krajiny, kde sa poľnohospodársky sektor neustále zhoršoval v dôsledku občianskej vojny.
Kávové družstvo Kawa Kabuya využíva bohatú sopečnú pôdu a vysoký štandard ručného triedenia na výrobu špeciálnych káv. V šálke ponúkanej kávy môžete ochutnať chuť brusníc, egrešov a šípok zavŕšenú miernou pikantnosťou. Káva má príjemnú aciditu a mierne nasladlú chuť. Kávy Kawa Kabuya dosiahli najvyššie skóre v niekoľkých súťažiach asociácie Taste of Harvest asociácie Fine Coffees Association.
Región: LUBERO a BASHU, provincia Severné Kivu
Varieta: Bourbon
Nadmorská výška: 1700 - 1900 m.n.m
Proces spracovania: praná
Nový komentár