Vybraná guatemalská káva je vypestovaná malými pestovateľmi na svahoch troch vulkanických pohorí v horských oblastiach okolo jazera Atitlán, ktoré leží na juhozápadnom okraji Guatemaly, asi 120 kilometrov od Tichého oceánu. Pôda okolo jazera Atitlán je organicky bohatá z výdatných dažďov a sopečných erupcií. Kvôli každodenným vetrom nazývaným Xocomil a nadmorským výškam, ktoré dosahujú od 1 500 do 1 700 m n. m., sú tu škodcovia a choroby oveľa menej hrozbou.
Vybraná guatemalská káva má vyváženú čokoládovú chuť s tónmi bobuľového ovocia.
Označenie SHB značí strictly hard bean - len tvrdé zrná. Tvrdosť zŕn ovplyvňuje kvalitu. Tvrdé zrná sú charakteristické pre vysoké nadmorské výšky a káva pripravená z takýchto zŕn je jemnejšia a výraznejšia.
Nový komentár