Cascara (zo španielčiny „šupka, škrupina") je sušená dužina kávových čerešní, ktorú je možné lúhovať ako klasický čaj. Takto pripravený nápoj je historicky najstarším kávovým nápojom z plodov kávovníka. V Jemene ho varili už v 9. storočí. Čajovo pohladí, kávovo poskytne dostatočnú porciu kofeínu. Oproti káve má však viac vitamínov a antioxidantov.
Momentálne Vám ponúkame cascaru z Panamy, z farmy Esmeralda Los Lajones, varieta Geisha, ktorá Vás príjemne prekvapí svojou jemnou, osviežujúcou, sladkou ovocnou chuťou (predovšetkým šipky) s jemným kávovým dozvukom.
Odporúčaný spôsob prípravy:
5 g cascary zalejte 0,3 l vriacej vody, nechajte lúhovať 5 minút. Následne preceďte a podávajte. Pri príprave odporúčame používať French press.
Nový komentár