Hacienda La Claudine bola založená v roku 1893. Momentálne ju spravuje Juan Fernando Saldarriaga. Leží v meste Ciudad Bolivar, v regióne Antioquia, v provincii Medellín. Je situovaná vo vlhkom dažďovom pralese, na vulkanickej pôde v nadmorskej výške 1320-1870 m n.m., čo predurčuje farmu k produkcii výnimočnej kávy.
Táto káva je výnimočná a unikátna svojim spracovaním. Takmer všetky vysokohorské arabiky v centrálnej a južnej Amerike sú spracované mokrou "pranou" cestou. Táto káva je však spracovaná suchou cestou, podobne ako skvelé kávy z regiónu Harrar či Kefa. V káve pociťujeme podobnú divokosť a mohutné telo.
Pri našom najobľúbenejšom pražení full city ++ vystúpi mohutné telo kávy, pričom je potlačená acidita a chuť prechádza na príjemnú sladkú orieškovú chuť s tónmi bobuľového ovocia a mandaríniek. Túto kávu odporúčame ochutnať všetkým milovníkom etiópskych nepraných káv.
Nový komentár