Vo všeobecnosti je káva z Peru charakteristická veľmi jemnou aciditou a ľahkým telom, ale zároveň aromatická s výraznou chuťou. Je ľahká, povznášajúca, s vanilkovo ladenou sladkosťou. Káva z Peru sa často používa v tmavo pražených zmesiach a tiež ako základ pre ochutené kávy.
Pôvodný obyvatelia Peru z kmeňa Yanesha produkujú skvelú kávu v harmónii s okolitou prírodou a pôvodným životným štýlom. Indiáni Yanesha sú malí farmári, hospodáriaci na malých, rozmanitých, často pralesom tienených farmách. Produktom ich snaženia je veľmi jemná aromatická káva.
Nadmorská výška: 1.550-1.850 m n. m.
Klíma: Amazonský vysokohorský prales , s vysokou vlhkosťou a hmlou
Zrážky: 1.500-2.000 mm / rok
Zber úrody: Jún až September
Variety: Typica, Bourbon a Caturra
Kvalita: Yanesha Grade 1
Defekty: 15 max.
Proces spracovania kávy
- producenti odstránia šupky, fermentujú a vysušia kávu na ich farmách
- Coinca transportuje kávu z Oxampa na trh v La Merced
- kvalita je kontrolovaná IACC v laboratóriách v La Merced / Chanchamayo
- Coinca zaistí kvalitatívnu selekciu a separátne uskladnenie podľa regiónu (La Merced Coinca Agency) v súlade s novým kontrolným systémom v Lime
- finálny export prebieha zo skladov Coinca v Lime
Cieľom kmeňa Yanesha je jednoducho produkovať najlepšiu kávu na svete za využitia poľnohospodárskych techník v súlade s prírodou. Pre finančnú náročnosť im Coinca pomáha dodávkami slnečných sušiarní, vypomáha pri zbere a kontrole kvality.
Víziou Coinca je priniesť zákazníkom najlepšie exotické kávy a zároveň im povedať o histórii, ľuďoch a prírode.
A aby ste mali maximálny pôžitok z našej kávy, vyberte si pre Vás ten najvhodnejší stupeň praženia!
Nový komentár