Typický predstaviteľ salvádorskej kávy. Je jemná, vyvážená, so stredným telom. Prevláda čokoládová chuť s tónmi figy a limetky. Káva je spracovaná mokrým procesom.
Farma je situovaná v oblasti Ataco, regiónu Ahuachapán v nadmorskej výške 1400 m n.m. Kávovníky sú pestované na tmavých vulkanických pôdach, čo dáva káve výnimočný teroir. Pestujú sa prevažne tradičné variety Bourbon a Pacamara. Na farme sa uplatňuje pestovanie v tieni vyšších rastlín, takzvané "shadow growing", čo zachováva pôvodnú diverzitu a vo vyšších etážach je zachovaný pôvodný ekosystém.
Káva je Rain Forest Aliance a Organic (BIO) certifikovaná. Kúpou kávy z línie Les Kafé prispejete jedným Eurom na kúpu lesa a jeho vyhlásenie za prírodnú rezerváciu.
Nový komentár